Sposób przygotowania

Kotlety rozbić, oprórszyć z obu stron mąką. Smażyć na maśle na złoty kolor. Powidła włożyć do rondelka, podgrzewać z bulionem. Osłodzić, dodać goździk, posolić i gotować 5 min. Kotlety wraz z sosem od smażenia przełożyć do sosu śliwkowego. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem ok. 20 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Wygląda pysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Ciekawa alternatywa dla "zwykłego" schabowego;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    taki sos śliwkowy jest doskonały do mięsa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    dobry obiadzik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !