Sposób przygotowania

Do dużego garnka wlewamy 2 litry bulionu, następnie wrzucamy 2 ziarnka ziela angielskiego, dodajemy 1 sztukę liścia laurowego oraz pół łyżeczki pieprzu mielonego prawdziwego. Taki wywar należy zagotować, następnie dodajemy pomidory z puszki, które wcześniej miksujemy w blenderze, dodajemy również przecier pomidorowy (osobiście kupuję ten w kartoniku, ma lepszy smak). Zupę należy gotować ok. 15 minut na małym ogniu. Na koniec zupę należy posolić oraz zabielić śmietaną, następnie zupę zdjąć z palnika kuchennego, ponieważ śmietany się nie gotuje. W osobnym garnku zagotowujemy wodę, którą następnie solimy i wrzucamy makaron. Makaron gotować według wskazówek na opakowaniu. Do talerza nakładamy porcję makaronu, następnie zalewamy porcją zupy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !