Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Bułki pokroić w kostkę i namoczyć w gorącym mleku. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, pod koniec smażenia dodać natkę, a następnie wraz z jajkami dodać do masy z bułek i wymieszać. Ciasto odstawić na kilkanaście minut, po czym ugnieść. Jeśli ciasto będzie zbyt suche można dodać 2 łyżki wody lub mleka. Ciasto doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Aby otrzymać lepszą konsystencję, do ciasta można dodać odrobinę mąki, nie przesadzając jednak, bo knedle będą twarde.
Wilgotnymi rękoma uformować 6-8 dużych knedli i obtoczyć je w mące. Knedle włożyć do gorącej wody i gotować pod przykryciem ok. 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    A ten makaron w składnikach... to (przepraszam, że pytam) - do czego ? ... ;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    może być dobre
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    typowo polska kuchnia
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Makaron chyba chochlik wstawił . Barbaro- to akurat nie jest potrawa z kuchni polskiej a raczej niemiecka , austryjacka lub czeska . Robię podobnie tyle ,że jeden duży gotowany w serwecie .
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szalonamariolka

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    to nie jest chyba zbyt dobre jak większość niemieckich dań
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !