Sposób przygotowania

Do miski wlać oliwę, dodać posiekaną cebulę, szczypiorek, szałwię, natkę pietruszki, skórkę pomarańczową, sok z cytryny, przyprawę kucharek i pieprz. Wsypać bułkę tartą i zmiksować. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, naciąć w kilku miejscach. Nacięcia w mięsie wypełnić przygotowanym farszem, spiąć wykałaczką, włożyć do rękawa foliowego, skropić winem, i zawiązać rękaw. Włożyć do brytfanny, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 50-60 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    w winie podkreśla smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !