Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Suszone podgrzybki namoczyć, ugotować, a po wystudzeniu pokroić w cienkie paski i podsmażyć z cebulą. Kapustę pokroić, ugotować, dodać podsmażone grzyby z cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz wystudzić.
Z mąki, wody i jajka przygotować ciasto, uformować pierogi i ugotować we wrzącej, osolonej wodzie.
Na patelni podsmażyć borowiki z dodatkiem cebuli i czosnku, podlać białym winem. Po odparowaniu dodać śmietanę i gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pierogi zrumienić na patelni, posypać pokrojonym w paski wędzonym tuńczykiem i świeżo siekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zrobiłam ale bez grzybków ;) czekają na gości :) Jednego i tak podkradłam i smacznie mi wyszło :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    Ja robię takie same pierożki tylko podaje z czerwonym barszczykiem
  • 7
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam pierożki pod każdą postacią:) Te również muszą być pyszne.
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    pierożki super tylko po co tuńczyk do tego?
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    może być
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    muszę wypróbować ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    smacznie to wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    zjadłbym ze trzy porcje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Cikakameku

    chyba wiem co będzie jutro na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !