Sposób przygotowania

wodę z kostką rosołową doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać brokuły podzielone na różyczki i gotować około 5 minut po czym odcedzić.
Następnie mięso pokroić, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wyjąć. Na ta samą patelnie wrzucić pieczarki pokrojone w plastry, obsmażyć i wlać z gotowania brokułów.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia, trzymać na ogniu około 5 minut.
Następnie włożyć mięso i dusić do miękkości, następnie dodać brokuły i gotować do momentu ich rozgotowania. Na koniec dodać czosnek i doprawić do smaku wedle uznania.
Polecam z makaronem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    jeszcze takiego nie jadłam :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ale ciekawe połączenie..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renia1

    jak sa brokuly to napewno pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne połączenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !