Sposób przygotowania

Kapustę czerwoną należy dokładnie umyć, następnie poszatkować. Tak przygotowaną kapustę należy obgotować we wrzącej, osolonej wodzie. Gdy kapusta będzie miękka należy ją odcedzić. Odcedzoną kapustę wrzucamy do garnka. Na patelni z niewielką ilością oleju smażymy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Cebula powinna być zeszklona, gdy będzie gotowa dorzucamy do kapusty, następnie oprószamy pieprzem, dosypujemy szczyptę kwasku cytrynowego, dosypujemy pół łyżeczki cukru białego, dosypujemy dwie płaskie łyżki mąki, dolewamy 1 łyżkę oleju, wszystko należy dokładnie wymieszać. Kapustę należy jeszcze przesmażyć przez ok. 2 minuty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie jad?am takiej czerwonej kapusty
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Ciekawa propozycja.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !