Sposób przygotowania

Kapustę umyj, oczyść. Przekrój wzdłuż na pół i sparz. Wyjmij z wody, spłucz zimną wodą i osącz.
Śmietanę zagotuj w rondelku, wrzuć płatki owsiane i posiekany czosnek. Gotuj 10 min. na małym ogniu. Wrzuć startą gałkę muszkatołową i ser. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Ułóż kapustę płaską stroną do góry. Na wierzch wyłóż masę owsianą i wlej bulion. Zapiekaj w piekarniku ok. 20 min. Przed podaniem posyp posiekaną natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    ciekawa prozozycja ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !