Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchew z pietruszką włożyć do garnka wlać 5 szkl wody i gotować około 15 minut. Następnie dodać ziemniaki, pokrojony w krążki por, kostki rosołowe i gotować do miękkości. Umyty szczaw udusić na maśle z dodatkiem szczypty soli. Gdy ziemniaki są miękkie dodać szczaw, pokrojoną w kostkę kiełbasę, śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotować na małym ogniu około 5 minut. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    nawet może być dobre pamiętam z dzieciństwa zupę szczawiową
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dawno nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam szczawiową!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo ją lubię ale dawno jej nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !