Sposób przygotowania

Umytego i osuszonego kurczaka podzielić na 4 części. Natrzeć przyprawami i oprószyć mąką. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać trochę wody i dusić do miękkości na wolnym ogniu. Opłukany szpinaki szczaw poddusić na tłuszczu i drobno posiekać. Boczek pokroić drobno i przesmażyć, dodać posiekaną cebulkę. Dodać to do duszonego kurczaka, wraz z posiekanym szczawiem i szpinakiem oraz śmietaną. Doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!!
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    rzeczywiście bardzo zielono:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis brzmi smacznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetny sposób na kurczaka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !