Sposób przygotowania

Rybę należy dokładnie umyć, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny. Tak przygotowaną rybę należy delikatnie posolić, oprószyć pieprzem oraz posypać przyprawą do ryby. W osobnym naczyniu należy rozmącić jajko, do drugiego naczynia nasypać mąki, rybę obtaczać najpierw w jajku, następnie w mące. Tak przygotowaną rybę smażymy na oleju z obydwu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Smakowicie wygląda.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    nigdy nie próbowałam takiej ryby, ale najwyższa pora spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    nigdy nie próbowałam takiej ryby, ale najwyższa pora spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !