Sposób przygotowania

1/3 ziemniaków ugotować w mundurkach i zmielić. Resztę ziemniaków zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zmieszać, dodać mąkę oraz szczyptę soli. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso, 2 łyżki wody oraz przecier, podsmażyć. Łyżką nabierać porcje ciasta, nakładać ok. łyżeczki farszu, sklejać kulki. Gotować w osolonym wrzątku opk. 30 min. Podawać z cebulką ze skwarkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    o kuchnia wschodu
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    takich nie jadłam, fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawa nazwa, a danie jadłam, ale chyba pod inną nazwą :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pysznie wyglądają i ta cebulka, dokładnie taka jaką lubię :)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super ! bardzo lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !