Sposób przygotowania

Rosół wlać do garnka, zagotować.

Cebulkę poszatkować i zeszklić na maśle. Pieczarki dobrze umyć (ja ich nie obieram, tylko właśnie dokładnie myję), pokroić w plastry i dodać do zeszklonej cebuli. Wszytko przesmażyć, na koniec dodać pokrojone w plastry marchewki. Przesmażać ok 10 minut na mniejszym ogniu ok 8 minut.

Wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok 1 godziny na małym ogniu.

Na koniec dodać śmietanę i poszatkowaną natkę, zagotować. Podawać z makaronem lub bez.



W wersji light można nie dodawać śmietany.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !