Sposób przygotowania

Brokuła i kalafiora umyć i podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, pokroić w ćwiartki. Pomidory również pokroić w ćwiartki. Sos czosnkowy: jogurty przelać do miseczki, czosnek przecisnąć przez praskę. Jogurty i przeciśnięty czosnek dokładnie wymieszać. Na talerzach ułożyć ugotowane kalafiory, brokuły, jajka i pomidory. Polać wszystko sosem czosnkowym. Żółty ser zetrzeć na tarce, posypać sałatkę. Dodatkowo ozdobić koperkiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Super lubię brokuły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !