Sposób przygotowania

Karkówkę należy dokładnie umyć, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie natrzeć solą, oprószyć pieprzem, posypać papryką ostrą, wycisnąć dwa ząbki czosnku i nimi również natrzeć pieczeń. Tak przygotowaną pieczeń należy zalać 3 łyżkami stołowymi oleju słonecznikowego i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie pieczeń wykładamy na naczynie żaroodporne do którego należy wlać bulion. Mięso pieczemy ok. godziny w temp. 180 stopni. Płyn, który powstanie podczas pieczenia mięsa zlewamy do rondelka, mocno podgrzewamy następnie dodajemy mąkę i rozprowadzamy ją dokładnie w sosie. Takim sosem polewamy ułożone na talerzu plastry pieczeni z karkówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    treściwy obiad :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Pięknie się prezentuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !