Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Buraki i włoszczyznę umyć i obrać, a następnie pokroić w cienkie plastry. Dodać czosnek w łupinach, jabłka, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Całość zalać wodą, zagotować, doprawić solą, cukrem, octem i majerankiem. Chwilę gotować na wolnym ogniu, odstawić. Następnego dnia barszcz odcedzić.
Z mąki, wody i jajka przygotować ciasto pierogowe. Borowiki podsmażyć z cebulą, pod koniec dodać rozdrobnioną makrelę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, podzielić na małe kwadraty, położyć na nich farsz i formować uszka. Uszka ugotować w osolonej wodzie, następnie ułożyć w bulionówkach i zalać gorącym barszczem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Uwielbiam barszcz czerwony :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawe połączenie smakowe barszczu czerwonego i makreli jako farszu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mnia mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    makrelą uszek jeszcze nie nadziewałam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    kiepski pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    JUŻ PACHNIE ŚWIĘTAMI
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ładna fotka
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    całkiem fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Cikakameku

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !