Sposób przygotowania

Obraną marchewkę i seler pokroić w kostkę. Dodać pokrojoną w kółka cebulę zarumienioną na oliwie. Kurczaka podzielić na 4 części dodać ziela angielskie i wszystko zalać 3 litrami wody. Gotować aż kurczak będzie miękki. Mięso wyciągnąć a do rosołu dodać opłukany ryż. Gotować ok. 15 min. Jajka roztrzepać i dodać do nich sok wyciśnięty z cytryny i troszkę rosołu tylko trzeba uważać, aby jajka się nie ścięły. Tak przygotowaną zaprawę połączyć z resztą rosołu. Chwilkę pogotować, doprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    musze wyprobowac z ryżem bo jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię taki rosół
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    z ryżem nigdy nie robiłam, zawsze jest to makaron ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    kiedyś wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajna zupka
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    mój ulubiony
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Wprost przepadam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczny :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !