Sposób przygotowania

Piersi dokładnie czyścimy, płuczemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, lekko solimy, a następnie obsmażamy z obu stron na rumiano na rozgrzanej patelni (najpierw przyrumieniamy skórkę), podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około godziny. Doprawiamy przyprawą do drobiu, pieprzem i rozmarynem. Imbir obieramy ze skórki, kroimy na cienkie talarki, które układamy na piersiach i dusimy jeszcze około 30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    kusząca gąska :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uprzedziłaś mnie z tą gęsiną. Ja na razie przymierzam się do zakupu i się zastanawiam czy porcjować czy też upiec w całości
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a jeszcze pytanko gęś może dzika czy \"sklepowa\"?
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Gęś z rodzinnego chowu :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pysznie i swojsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pięknie się prezentuje, bardzo apetycznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam rozmaryn w potrawach!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tylko tak robić.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    oj kusisz mnie , nie tylko na zrobienie gęsiny , ale też na chów własny , kto wie kto wie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Niesamowicie pyszne! Uwielbiam gęsinę!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ależ tu specjały :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !