Sposób przygotowania

2 ogórki kroimy w słupki, resztę w kostkę, cebulę kroimy w piórka, od chleba odkrawamy skórki,
schab rozbijamy, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką, z jednej strony każdy plaster smarujemy musztardą, układamy na nim cieniutki plasterek boczku, po jednym słupku ogórka, po kawałku skórki z chleba i trochę cebuli, zwijamy i spinamy wykałaczką.
obsmażamy na oleju,
przekładamy do rondla, zalewamy bulionem,, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, resztę cebuli, resztę chleba, liść laurowy, ziele angielskie, łyżeczkę musztardy i gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie
wtedy wyjmujemy mięso, wyrzucamy liść laurowy i ziele angielskie, a sos miksujemy blenderem do gładkości.
dodajemy zahartowaną śmietanę, z wody i mąki robimy zawiesinę, dodajemy ją do sosu i mieszamy, żeby nie porobiły się gródki.
następnie wkładamy mięso, i podgrzewamy jeszcze 5 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !