Sposób przygotowania

W wyparzonym kamiennym słoju układamy warstwami jabłka i liście porzeczek , wcześniej umyte. Ostatnią warstwą powinny być liście . Następnie zagotować wodę z miodem i solą wlej zawiesinę z 10 dag mąki rozmieszanej w szklance wody , wymieszać i ostudż , zalej jabłka przykryj talerzem i obciąż . Musi tak pozostać 5 tygodni a potem przełóż je do słoików .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale ciekawe :) a z czym się je takie jabłka?
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    no właśnie, wiem że się kisi jabłka ale nigdy nie jadłam i ciekawa jestem jak smakują..
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    zdecydowanie muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !