Sposób przygotowania

Z mąki, ciepłej wody i z 1 łyżki oliwy zrobić ciasto. Orzechy arachidowe posiekać, lekko zrumienić na suchej patelni. Jeżyny umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, wymieszać z orzechami i 1 łyżką cukru. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta ułożyć jeżyny z orzechami, złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy około 5-7 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Ciekawe nadzienie do pierogów, musz? kiedy? wypróbowa?.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Jeszcze nie jadłam z jeżynami, ale na pewno wypróbuję, gdy tylko się pojawią :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super nadzienie
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    aaale mam na takie ochotę... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !