Sposób przygotowania

W dużym rondlu lun naczyniu żaroodpornym topimy masło i olej i smażymy piersi kurczaka aż będą brązowe z obu stron.Wyciągamy mięso i trzymamy w cieple.Na tłuszcz wrzucamy szalotki i smażymy na małym ogniu aż zmiękną i nabiorą złotego koloru,następnie dorzucamy piersi kurczaka.Wlewamy wywar i ocet i doprowadzamy do wrzenia przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.Mięso wykładamy na półmisek.Do rondla dodajemy winogrona przekrojone na pół,śmietanę,gałkę muszkatołową,podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Aby zagęścić sos można dodać mąkę kukurydzianą.Polewamy kurczaka sosem i podajemy,

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !