Sposób przygotowania

Z mąki, szczypty soli i gorącej wody wyrobiłam plastyczne gładkie cisto. Aby zrobić delikatne cienkie ciasto potrzebna jest mąka typu 450 tortowa lub 550 luksusowa. Rozwałkowałam na cienko i powycinałam szklanką kółka.
W każde kółko na środek ułożyłam trochę serka topionego, złożyłam na pół i zalepiłam brzegi.
W garnku zagotowałam wodę i wrzuciłam pierożki do wrzątku, gotowałam aż nie wypłynęły.
Smakują na ciepło i na zimno, z masełkiem, cebulką smażoną, albo po prostu same..



Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ciekawe , nie robiłam z serkiem topionym
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    interesujące, spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    senninha

    aż zrobiłam się głodna! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tatli

    ciekawy pomys?.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tatli

    ciekawy pomys?.
  • 1
    original
    Opublikowano

    justynab1903

    wygląda smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pomysłowe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    rzeczyw ekonomiczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja też jeszcze takich nie robiłam i nie jadłam, ale niedługo to się zmieni, bo wyglądają kuszaco :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Takich to ja jeszcze nie jadłam... bardzo ciekawy przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna43

    ciekawa wersja z tym serkiem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    ciekawy pomysł z serkiem topionym
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    serek - ciekawy smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z żółtym serem już robiłam ale z topionym to jeszcze nie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    nie robiłam jeszcze takich
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    nie robiłam jeszcze takich
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    muszę wypróbować,bardzo ciekawi mnie smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo pomysłowo, smacznie i niedrogo.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe takich jeszcze nie robiłam muszę wypróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Z pewnością są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    pomysłowe jeszcze takich nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ekonomiczne :D może kiedyś spróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    jeszcze takich nie robiłam :D super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takich nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !