Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka prowansalska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 5 sztuk
czosnek 3 ząbki
oliwa 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól - -
anchois
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
karczochy 1 konserwowe

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka prowansalska

Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Karczochy osączyć z zalewy i pokroić na ćwiartki. Filety z sardeli drobno posiekać. Czosnek obrać, posiekać i rozetrzeć z pół łyżeczki soli. Oliwę połączyć z octem, czosnkiem, solą, pieprzem Prymat, ziołami Prymat i posiekaną natką. Pomidory, karczochy i posiekane filety przełożyć do miski, dokładnie wymieszać, a następnie polać sosem. Przybrać oliwkami i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 22.10.2010 14:26
światowa sałatka
noculos 17.07.2010 14:41
Bardzo ciekawy przepis, musze wypróbowac
halina17 24.05.2010 12:12
Smaczna sałatka.
halina17 24.05.2010 12:12
Smaczna sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak