Sposób przygotowania

Łosoś:
Łososia przyprawiamy solą pieprzem cytrynowym. Lekko skrapiamy oliwą ze słoika po pomidorach suszonych. Wstawiamy do piekarnika na 20 min w 180 stopniach.

Sos:
Na oliwie z pomidorów suszonych smażymy cebulę. Gdy się zeszli dodajemy czosnek, oraz pokrojone w paski pomidory. Zalewamy winem. Nastepnie dodajemy ser, śmietanę. Gdy ser się rozpuści dorzucamy szpinak, ale tylko na 2 min, żeby bardzo się nie skurczył. Smakujemy i ewentualnie doprawiamy solą i czarnym pieprzem.

Podanie:
Na talerz wykładamy sos, na nim układamy upieczonego łososia. Skrapiamy go sokiem z cytryny. Dekorujemy bazylią. Ja podałam z pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    sama nazwa zachwyca nie mówiąc o daniu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Sam tytuł potrawy brzmi już bardzo smakowicie. Pięknie podana rybka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Dobre :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !