Sposób przygotowania

Szpinak rozmrażamy w garnku. dodajemy pokrojony ser pleśniowy. Mieszamy aby ser się rozpuścił. Na koniec dodajemy jajko i zioła prowansalskie- mieszamy i ściągamy z palnika.
Boczek kroimy w niewielkie paseczki. przysmażamy i dodajemy do niego pokrojoną w półksiężyce cebulę. cebulę delikatnie doprawiamy przyprawą uniwersalną.
Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy do miękkości. delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto francuskie wykładamy na blasze uprzednio wysmarowanej olejem lub margaryną. Po wyłożeniu delikatnie nakłuwamy ciasto w kilka miejscach aby się nie podnosiło.
Wkładamy do piekarnika samą blachę z ciastem na ok. 10 minut 150 - 200st.
Wyjmujemy ciasto. Wykładamy kolejno na dno ciasta: Boczek z cebulką, masę szpinakową, uduszone pieczarki i posypujemy wszystko startym serem.
Wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut w temp 200st aż ser się stopi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    takie danie z pewnością będzie smakowało mojej rodzinie :-) świetny przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    wow suuuuuper, a jaki ser pleśniowy dodajesz?
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    lAZUR:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    KAROLA

    bardzo fajne, osobi?cie wypróbowane:P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    uwielbiam takie dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !