Przepis i sposób przygotowania na: KISZ Z BOCZKIEM I SZPINAKIEM
Boczek kroimy w niewielkie paseczki. przysmażamy i dodajemy do niego pokrojoną w półksiężyce cebulę. cebulę delikatnie doprawiamy przyprawą uniwersalną.
Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy do miękkości. delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto francuskie wykładamy na blasze uprzednio wysmarowanej olejem lub margaryną. Po wyłożeniu delikatnie nakłuwamy ciasto w kilka miejscach aby się nie podnosiło.
Wkładamy do piekarnika samą blachę z ciastem na ok. 10 minut 150 - 200st.
Wyjmujemy ciasto. Wykładamy kolejno na dno ciasta: Boczek z cebulką, masę szpinakową, uduszone pieczarki i posypujemy wszystko startym serem.
Wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut w temp 200st aż ser się stopi.