Sposób przygotowania

Szpinak, pieczarki oraz pomidory umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Szpinak pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanej oliwy na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać oczyszczone oraz pokrojone w plastry pieczarki i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty. Potem ściągnąć z ognia. Następnie płaty lasagne wrzucić na 1 l lekko osolone,j gotującej się wody, gotować przez 3 minuty, potem wyciągnąć i odcedzić. Odcedzone lasagne przełożyć na 1 łyżkę rozgrzanej oliwy na patelni, wyłożyć pokrojonymi pomidorami, szpinakiem oraz smażoną cebulą wraz z pieczarkami. Na to wykładać kolejne plastry ugotowanego lasagne, aż do wyczerpania składników. Całość posypać tartym serem żółtym, majerankiem,rozmarynem i smażyć pod przykryciem do czasu, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super ze szpinakiem jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    musz? spróbowa?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lilify

    ale super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !