Sposób przygotowania

Ciasto
Mąke posolić dolewć ciepłą wodę ciagle mieszają.Dobrze wyrobić.
Rozwałkować na cienki placek i wykrajać szklanką kółka.

Farsz.
Ziemniaki ugotować,przestudzić ugieść razem z twarogiem.Doprawić solą ,pieprzem(nie żałować),kucharkiem i majerankiem.Cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażyć i dodać do farszu.Wymieszać.

Do wykrojonych kółek nałożyć farsz i formować pierogi.
Wrzucać na wrzącą osoloną wodę.Gotować aż do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !