Sposób przygotowania

Kapustę włożyć do garnka, wlać wodę dodać listek laurowy, angielskie ziele i gotować do miękkości, odcedzić, ostudzić, posiekać. Paprykę obgotować w wodzie, ostudzić, zdjąć skórę, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Na patelni stopić pokrojoną w drobną kostkę wędzoną słoninę, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać kapustę, paprykę, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku pieprzem, solą, przyprawą maggi, wymieszać. Na stolnicę przesiać mąkę, wbić jajko, wlać 1 łyżkę oliwy, ciepłą wodę i starannie wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować, wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta nakładać farsz, złożyć na pół i zlepić. Wrzucać do wrzącej osolonej wody z dodatkiem 1 łyżki oliwy i gotować około 5-7 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    uwielbiam pierogi.a dodatek papryki bardzo ciekawy!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Z papryką nie robiłam, ciekawe jak smakuje to połączenie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe z papryką jeszcze nie próbowałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !