Sposób przygotowania

Rybę sprawioną i dobrze umytą posolić cała i od wewnątrz też odstawić . Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i drobniutko posiekać , masło ucieramy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i drobno posiekana natką 2 łyżki i paprykę na jednolitą masę , napełniamy tą pastą wnętrze ryby , spinamy wykałaczkami by nadzienie nie wypłynęło w czasie pieczenia i układamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu , delikatnie skrapiamy pozostałym masłem przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 40 minut w zależności od wielkości ryb, pod koniec pieczenia odkrywamy by ładnie się zarumieniła . Najlepiej smakuje z frytkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis z tą rybą
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis z tą rybą
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !