Sposób przygotowania

Mięso płuczemy i osuszamy. Następnie kroimy w plasterki o grubości 5 cm lekko rozbijamy . Wszystkie składniki marynaty starannie wymieszać , te 15 dag masła ucieramy z ząbkiem czosnku , koperkiem , szczypiorkiem i natka pietruszki.Masło ma być schłodzone. Nacieramy plastry mięsa i układamy w salaterce przykrywamy i odstawiamy na pół godziny. Następnie opiekamy przez 5 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu co jakiś czas przewracamy na drugą stronę , gdy na powierzchni befsztyka pojawi się krew, przed podaniem na każdym gorącym befsztyku układamy wiórki masła ziołowego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !