Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki przekładane serem i szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
jaja 3 sztuki
ser żółty 15 dkg
szpinak 40 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
sól do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki przekładane serem i szpinakiem

Mąkę wymieszać z mlekiem, połową szklanki wody oraz 2 jajkami. Dodać szczyptę soli, wymieszać. Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. Szpinak włożyć do wrzątku, gotować 3 minut, osączyć. Posiekać. Posiekane dymki zeszklić na oleju. Wymieszać ze szpinakiem i ostatnim jajem oraz startym serem. Doprawić do smaku. Naleśniki przełożyć farszem, piec przez pół godziny w temp. 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 17.08.2013 07:46
fajny pomysł
IlonaAlbertos 15.12.2012 17:24
Fajny pomysł.
Seba 21.09.2012 14:47
extra
Motorek 03.09.2012 12:14
smaczne
Motorek 03.09.2012 12:14
smaczne
anulka69 27.06.2012 09:19
super
Krystyna32 19.06.2012 14:40
super
mirosława4 11.06.2012 19:31
smaczne
mela25 27.05.2012 07:58
fajne naleśniki
Anna138 04.05.2012 21:56
super
Anna152 14.03.2012 07:34
fajny pomysl
Jolanta14 17.02.2012 00:00
smaczne:)
Iwona51
Iwona51 12.02.2012 11:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak