Sposób przygotowania

Wołowinę myjemy i kroimy na małe kawałki i podsmażmy je na rozgrzanym oleju,kiedy się zarumieni podlewamy bulionem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.Cebulę obieramy roimy na plasterki i dodajemy do mięsa,po czym doprawiamy solą i pieprzem.Paprykę myjemy oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę,solimy a papryczki chilli siekamy wraz z nasionami.Do rondla wrzucamy paprykę oraz słodką paprykę w proszku.Całość podlewamy winem i dusimy pod przykryciem do czasu aż mięso będzie miękkie.Na 15 min przed końcem dodajemy fasolę oraz koncentrat pomidorowy.Podajemy z chlebem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !