Sposób przygotowania

Umyte mięso pokroić na 7 części. Mięso rozbić. Na każdy płat mięsa dać cieniutki plaster słoniny i 2 przecięte na pół cebulki oraz posypać posiekanym szczypiorkiem. Wszystko oprószyć kminkiem i solą. Zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami. Przygotowane zraziki oprószyć mąką i podsmażyć na rozgrzanym oleju, aby się zarumieniły. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem aż będzie miękkie. Przed podaniem wyciągnąć wykałaczki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super propozycja na pyszny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super obiadek
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie jadłam cielęciny, a jest taka smaczna.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musi byc pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !