Sposób przygotowania

Polędwiczki umyć, osączyć, pokroić na skośne kawałki długości 5-6 cm, posypać ziołami Prymat wymieszanymi z gorczycą Prymat i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Następnie zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, posolić, skropić żubrówką i oprószyć cukrem. Podlać kilkoma łyżkami wrzątku. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż będą miękkie.

Podawać z kluskami ziemniaczanymi i sałatką z czerwonej kapusty.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wieprza z żubrem połączenie
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    może byc fajne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    popijać żubrówką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !