Sposób przygotowania

Karpia należy pokroić na porcje. Oprószyć solą i odstawić na godzinę do lodówki. Śliwki wydrylować i zmiksować wraz z winem, cukrem, sokiem z cytryny, goździkami, imbirem, cynamonem i solą. Karpia obtoczyć w mące pszennej, podsmażyć lekko na oliwie i ułożyć w brytfance albo naczyniu żaroodpornym. Polać sosem i zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    wykwintne danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    o jeszcze o takim nie słyszałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    super pomysł! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajne zestawienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !