Sposób przygotowania

Piersi kurczaka umyć , osuszyć , pokroić w kostkę.Marchewkę , pietruszkę obrać , pokroić w drobną kostkę.Cebulę obrać drobno posiekać.Rozgrzać 3 łyżki oleju i zeszklić cebulę.Dodać pokrojone piersi kurczaka i smażyć ok 10 minut mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Następnie zalać 1,8 litra wody, dodać pokrojoną marchewkę oraz pietruszkę. Gotować 20 minut.Posiekać natkę pietruszki.Śmietanę wymieszać z mąką , rozprowadzić w zupie . Gotować ok 3 minut. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem . Posypać natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !