Sposób przygotowania

Bułkę pokroić i zarumienić w piekarniku. Pokrojoną w kostkę cebulę zarumienić na stopionych ostkach boczku. Mleko wymieszać z jajkami, solą, pieprzem i gałką. Wlać do miski, dodać bułkę, cebulę z boczkiem i natkę. Wymieszać. Stopionym masłem posmarować lnianą serwetkę. Rozłożyć w misce i przełożyć masę. Rogi serwetki zawiązać w kokardę. Włożyć do posolonego wrzątku i gotować 1 godzinę. Przełożyć z serwety na półmisek i pokroić w plastry. Podawać z fasolką szparagową do pieczeni wołowej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    intrygująca nazwa ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Musi być dobre.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !