Sposób przygotowania

Ziemniaku obrane gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i mielimy. Następnie dodajemy mąkę i jajko i zagniatamy gładkie ciasto.
Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki które formujemy w wałeczki i kroimy skośnie tworząc kopytka. Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z sosem, skwareczkami, zesmażoną kiełbasą lub same

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    tych jajek nie za dużo?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pewnie zamiast 1 napisało sie 7 ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    kocham kopytka
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    kocham kopytka
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    kocham kopytka
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    kocham kopytka
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    kocham kopytka
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    kocham kopytka
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    przepraszam za taką ilość komentarzy, nie wiem co się dzieje, najpierw wcale nie mogę doda, potem wyskakuje kilka
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    przepraszam za taką ilość komentarzy, nie wiem co się dzieje, najpierw wcale nie mogę doda, potem wyskakuje kilka
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super kopytka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubie
  • 0
    depositphotos_5608882-friendly-chef
    Opublikowano

    mariuszek8

    uwielbiam je jeść z sosem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !