Sposób przygotowania

Śledzie moczymy w mleku kilka godzin.

Sałatka: kroimy ogórki paprykę i szalotkę w bardzo drobną kosteczkę, mieszamy, przyprawiamy pieprzem, polewamy oliwą.

Gotowe śledzie dzielimy na 3 części każdy. Szpinak z mlekiem i jajkiem miksujemy w blenderze na gładką masę, dodajemy mąkę. Ciasto powinno być gęste.

Gotową rybę obtaczamy w mące , następnie dokładnie zamaczamy w cieście i od razu smażymy na rozgrzanym oleju. Gotowe osuszamy ręcznikiem papierowym.

Do papierowych foremek na babeczki układamy wystudzoną rybę, na górę układamy po łyżeczce sałatki.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    śledzie i szpinak, niezłe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oryginalnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !