Sposób przygotowania

W dużej misce mieszamy rozgniecione z masłem ziemniaki,kurczaka szynkę zioła i jedno jajko i doprawiamy solą i pieprzem.Z masy toczymy kulki lub robimy placuszki.Do drugiego jajka dolewamy nieco mleka i mieszamy.Na płaski talerz wsypujemy bułkę tartą zanurzamy placuszki w mleku a jajkiem a następnie dokładnie obtaczamy w bułce tartej.Na dużej patelni rozgrzewamy lej i smażymy placuszki aż będą złocistobrązowe.Gotowe przybieramy gałązkami natki pietruszki .Podajemy z sałatą.Do placuszków możemy podać pikantny sos pomidorowy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !