Sposób przygotowania

Ziemniaki, cukinię i cebulę kroimy w kosteczkę. Cebulkę szklimy na odrobinie oleju. Dodajemy resztę warzyw i dosypujemy łyżeczkę tymianku. Wszystko razem podsmażamy ok 5 min, mieszając od czasu do czasu. Następnie warzywa zalewamy gorącą wodą tak aby woda delikatnie je zakrywała. Dorzucamy kostkę rosołową i gotujemy ok 15 minut aż warzywa zmiękną. Po tym czasie zdejmujemy z ognia dodajemy 2 łyżki śmietany ( może być więcej lub mniej według uznania) oraz przyprawy. Miksujemy blenderem na krem. Następnie nasz krem cukiniowy wędruje jeszcze na ok 2 minutki na kuchenkę aby się zagotował. Gotową zupę podajemy z grzankam.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !