Sposób przygotowania

Drożdże, łyżkę cukru, 3 łyżki mąki i ciepłe mleko połączyć. Odstawić do wyrośnięcia. Jajko roztrzepać z resztą cukru. Masło stopić, ostudzić. Do miski wsypać mąkę, wlać drożdże, jajka i margarynę. Posypać solą. Zagnieść. Odstawić do wyrośnięcia. Ponownie zagnieść. Ciasto podzielić na 3 części. Z każdej uformować wałek, spleść, końce podwinąć. Ułożyć na blasze, odstawić na 20 minut. Składniki na kruszonkę zagnieść. Chałkę posmarować żółtkiem, posypać kruszonką. Piec 30 minut w temp. 180 stopni C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne zjadłabym
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Idealna na śniadanko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !