Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć i rozbić. Posypać solą i pieprzem, cienko posmarować musztardą. Ogórki pokroić wzdłuż w plastry. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po 2 plastry boczku i ogórka. Mięso zwinąć, spiąć wykałaczkami i oprószyć mąką. Zrazy obsmażyć na gorącym tłuszczu. Dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z bulionem i sproszkowaną papryką. Mięso dusić pod przykryciem ok. 75 minut. Marchew obrać, umyć i pokroić ukośnie w talarki. Szalotki oczyścić i pokroić na pół. Warzywa dodać do mięsa na 25 minut przed końcem gotowania. Mięso wyjąć. Sos gotować aż zgęstnieje, wymieszać z masłem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zrazy podawać z sosem i puree ziemniaczanym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !