Sposób przygotowania

Jajeczka opukać w ciepłej wodzie, włożyć do wrzątku i gotować 3 min. Następnie ostudzić w zimnej wodzie i obrać.

Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą, keczupem, śmietaną oraz przyprawą do zup KUCHAREK. Kiełbasę drobno pokroić. Oliwki przekroić na ćwiartki. Sos połączyć z kiełbasą, oliwkami, papryką oraz szczypiorkiem, przyprawić ostrą papryką Prymat, pieprzem Prymat i solą. Sos wyłożyć na mały półmisek, na nim ułożyć jajeczka, posypać rzeżuchą i dymką.

Podawać z białym pieczywem.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Idealna na śniadanie.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    na pewno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !