Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na pół - rozbijamy na kotlety. Każdego kotleta smarujemy marynatą przyrządzoną z musztardy, oliwy i przypraw. Warzywa myjemy, i kroimy w kostkę. Z sałaty rwiemy liścia i rozkładamy na marynacie. Kolejno wrzucamy warzywa oraz jajko pokrojone w kostkę. Na wierzch nakładamy z 2 łyżki majonezu. i zawijamy w rulonik a dodatkowo wiążemy grubą nicią boczki lub zakładamy klamerki specjalne, robiąc tzw. cukierka. Gotowe roladki grillujemy. Można również owinąć dodatkowo w folie aluminiową jak ktoś woli. Podajemy ciepłe, posypane startym serem żółtym. Smacznego !!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !