Sposób przygotowania

Mieso mielone laczymy z ugotowanym ryzem i starta na grubych oczkach marchewka.Wbijamy jajka i wsypujemy tarta bulke.Doprawiamy do smanku przyprawa do miesa i ewentualnie sola.Wyrabiamy mase.Rekoma maczanymi w wodzie formujemy kulki.
W rondlu zagotowujemy wode z kostkami rosolowymi i kolejno wkladamy kulki miesne.Obgotowujemy.Na patelni zasmazamy na lyzce masla make i powoli dolewamy bulionz gotowania pulpecikow.Ciagle mieszamy aby nie powstaly grudki.w powstaly sosik wzladamy pulpeciki i chwilke dusimy,dodajemy koncentrat pomidorowy.Na koniec wlewamy smietane. Podajemy na gorace z surowka.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pysznie wyglądają:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dodaj kapusty do mięsa ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    plocia

    Często je robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wwesolek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !