Sposób przygotowania

1. Piersi z kurczaka myjemy i rozcinamy tak aby powstała kieszonka. Przyprawiamy ziołami i najlepiej zostawić je na kilka godzin (ja zawsze robię to dzień wcześniej tak aby przez całą noc przesiąknęły ziołami)

2. Pieczarki obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce, cebulkę i paprykę kroimy w kosteczkę.

3. Cebulkę podsmażamy na oleju, kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki, przyprawiamy do smaku, smażymy aż woda całkowicie odparuje. Pozostawiamy do ostygnięcia.

4. Piersi z kurczaka faszerujemy pieczarkami z papryką i zaszywamy, lub spinamy wykałaczkami.

5. Na jeden talerzyk wysypujemy mąkę, na drugim rozbijamy 3 jajka, na trzeci wysypujemy bułkę tartą.

6. Pierś z kurczaka obtaczamy następująco:
- w mące
- w jajku
- w mące
- w jajku
- w bułce tartej
- w jajku
- w bułce tartej

7. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy obtoczone piersi z kurczaka na bardzo małym ogniu (trwa to dość długo ale z uwagi na grubość trzeba cierpliwości aby mięsko było usmażone)

SMACZNEGO :)

Ps. Jedna taka pierś z kurczaka w zupełności starcza na dwie osoby jeśli podaje się z ziemniakami można też piersi rozcinać na pół i faszerować połówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Pychota, też takie robię :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł na pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Pyszności na talerzu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowita.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !