Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić na dosyć grube frytki (mniej więcej o boku 1 cm) i wrzucić do zimnej wody na około 1 godzinę, po tym czasie wymienić wodę i ponownie zanurzyć frytki na jedną godzinę. Po tym czasie w wodzie rozpuszczamy 2 łyżki cukru i ponownie wrzucamy frytki i tak zostawiamy na 15 minut. Następnie należ y frytki wyjąć, osuszyć i smażyć na oleju.
Podawać solone same lub z ketchupem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    ciekawy przepis, jeszcze nie jadlam takich frytek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    muszę spróbować:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    muszę spróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    mogłabym zjęść nieprzyzwoicie dużo :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !