Sposób przygotowania

Podroby( szyja, wątroba, żołądek, skrzydełka) ugotować do miękkości z posolonej wodzie, kości usunąć i pokroić na kawałeczki. W osobnym garnku ugotować do miękkości pory przecięte wzdłuż i pokrojone ziemniaki. Pory i ziemniaki przetrzeć, a wywar z nich dodać do wywaru z podrobów. Do mieszaniny wywarów dodajemy mięso i pure\'e i zagotowujemy. Po zdjęciu z ognia mieszamy z wymieszanymi żółtkami, masłem i śmietaną. Doprawiamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczna zupa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    nie ma jak domowa zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !